Ειδήσεις
Home / Τραπεζες / ΕΚΤ: Με εγγυήσεις από τις Κεντρικές Τράπεζες το QE για τις αδύναμες χώρες

ΕΚΤ: Με εγγυήσεις από τις Κεντρικές Τράπεζες το QE για τις αδύναμες χώρες

Αξιωματούχοι της ΕΚΤ εξετάζουν τρόπους για να διασφαλίσουν ότι οι αδύναμες χώρες που πρόκειται να ωφεληθούν περισσότερο από ένα νέο γύρο τυπώματος χρήματος, θα φέρουν μεγαλύτερο ρίσκο και κόστος, αναφέρει σε αποκλειστικό του δημοσίευμα το Reuters.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι η ΕΚΤ θα απαιτήσει από τις κεντρικές τράπεζες σε χώρες όπως η Ελλάδα ή η Πορτογαλία, να προχωρήσουν σε υψηλές προβλέψεις προκειμένου να καλύψουν ενδεχόμενες ζημιές από πιθανή αγορά ομολόγων, ώστε να αποτυπώνεται η επικινδυνότητα των ομολόγων τους.

Μια τέτοια κίνηση, σημειώνει το Reuters, θα μπορούσε να πείσει μια απρόθυμη Γερμανία να υποστηρίξει τα σχέδια για την αγορά κρατικών ομολόγων.

Απαιτώντας από τις πιο αδύναμες χώρες να προχωρήσουν σε περαιτέρω προβλέψεις, θα δώσει μια ένδειξη ότι το μεγαλύτερο μέρος του ρίσκου για ενδεχόμενες απώλειες, θα το αναλάβουν οι κεντρικές τράπεζες των χωρών, αντί της ΕΚΤ στην Φρανκφούρτη. «Τις ζημιές θα τις αναλάβουν τα κράτη», δήλωσε ένας εκ των αξιωματούχων.