Ειδήσεις
Home / Top Slider / Αυξημένα κατά 44,5% τα κέρδη της Edita το 2017

Αυξημένα κατά 44,5% τα κέρδη της Edita το 2017

Εντυπωσιακός ήταν για το έτος 2017, ο οικονομικός απολογισμός για την αιγυπτιακή εταιρεία τροφίμων Edita που παράγει σνακ και ιδρύθηκε πριν από μερικά χρόνια με συνεπενδυτή, τότε, την ελληνική επιχείρηση τροφίμων Chipita.

Όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο, τα κέρδη της Edita αυξήθηκαν το 2017 κατά 44,5%, φθάνοντας το επίπεδο των 243 εκατ. αιγυπτιακών λιρών (περίπου 13,8 εκατ. δολάρια). Το έτος 2016, τα κέρδη της εν λόγω εταιρείας είχαν ανέλθει σε 168,17 εκατ. αιγυπτιακές λίρες, αντίστοιχα.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία πραγματοποίησε πωλήσεις εκτιμώμενες σε 3 δισεκατομμύρια αιγυπτιακές λίρες το περασμένο έτος, από 2,5 δισεκατομμύρια αιγυπτιακές λίρες που σημειώθηκαν ένα χρόνο νωρίτερα.

Κατά το τρίτο τρίμηνο του 2017, τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 43% σε 74,11 εκατ. αιγυπτιακές λίρες, έναντι 51,75 εκατ. αιγυπτιακές λίρες την ίδια περίοδο το 2016. Αξίζει να τονίσουμε ότι CEO και ιδιοκτήτης της εταιρείας είναι ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας και πρόεδρος του Αιγυπτιακού σκέλους του θεσμοθετημένου Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδος-Αιγύπτου Χάνι Μπέρζι, ο οποίος διακρίνεται για την αγάπη του για την Ελλάδα, μιλά άπταιστα την ελληνική γλώσσα και αποτελεί από τους σημαντικότερους “πρεσβευτές” της Ελλάδας στην Αίγυπτο, συμβάλλοντας μέσα από Ελληνο- Αιγυπτιακό Επιχειρηματικό Συμβούλιο για την επιχειρηματική ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο χωρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ