Ειδήσεις
Home / Top Slider / Αναβάλλεται η είσοδος της Chipita στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

Αναβάλλεται η είσοδος της Chipita στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

Αναβάλλεται η είσοδος της Chipita στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Αυτό επιβεβαίωσε νωρίτερα το πρωί της Τρίτης ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος στο περιθώριο της τακτικής γενικής συνέλευσης της αλλαντοβιομηχανίας Νίκας.

Όπως είπε ο ίδιος οι λόγοι για το πάγωμα της εισαγωγής της Chipita στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου είναι “ότι υπάρχει μεγάλη αναστάτωση στις αγορές. και οι νέες εκδόσεις που μπήκαν το τελευταίο διάστημα δεν πήγαν καλά. Οπότε είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε λίγο χώρο, παρ ότι κάναμε πολύ μεγάλη προετοιμασία.” “Εξετάσαμε όλες τις περιπτώσεις, τώρα θα πρέπει να περιμένουμε”, είπε ο ίδιος ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου να γίνει στο μέλλον. Ωστόσο απέφυγε να την προσδιορίσει χρονικά. Απλά περιορίσθηκε να δηλώσει πως «εκεί που έχουμε φθάσει αν αποφασίσουμε την εισαγωγή μας, έχει μειωθεί στο ¼ του χρόνου που χρειαζόταν στην αρχή.”

Σημείωσε δε: «αν δούμε τις αγορές να συνέρχονται θα είμαστε εκεί.» Ανέφερε πως δεν ήταν χαμένη όλη αυτή η ιστορία, ενώ απέφυγε να απαντήσει πόσα κεφάλαια ήθελε να αντλήσει η εταιρεία του από τη συγκεκριμένη εισαγωγή.

 

Επιστροφή Γ. Νίκα

Στην αλλαντοβιομηχανία ΠΓ Νίκας, την οποία δημιούργησε ο πατέρας του Παναγιώτης, επιστρέφει ως μη εκτελεστικός πρόεδρος ο Γιώργος Νίκας. Σχετική απόφαση έλαβε σήμερα Τρίτη η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της αλλαντοβιομηχανίας. Ο κ. Γ. Νίκας δραστηριοποιείται στον ευρύτερο κλάδο με τον Μέγα Γύρο. Σε ερώτηση εάν η επιστροφή του κ. Νίκα στην αλλαντοβιομηχανία αποτελεί προπομπό για περαιτέρω συνεργασία και με τη Μέγα Γύρος, ο κ. Θεοδωρόπουλος, απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αναφέροντας «δεν βλέπω συνέργειες.»

Όπως είπε «αυτή τη στιγμή έχουμε εστιάσει να γυρίσουμε τον Νίκα και να τον κάνουμε κερδοφόρο.» «Ο κλάδος που μας ενδιαφέρει», συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος «είναι αυτός των αλλαντικών και έχουμε δηλώσει ότι θέλουμε να συμπορευτούμε και με άλλους παίκτες και να ενώσουμε δυνάμεις.»

Αναφορικά με την αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ και ενδεχόμενο ενδιαφέρον της Νίκας για απόκτηση περιουσιακών στοιχείων αυτής, ο κ. Θεοδωρόπουλος ανέφερε πως όλα εξαρτώνται από τους όρους και ποιοι θα είναι αυτοί, υπό την προϋπόθεση ότι τεθεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης. Σημείωσε πάντως πως την αλλαντοβιομηχανία Νίκας την ενδιαφέρει η απόκτηση παραγωγικής μονάδας γιατί αυτή στην οποία στεγάζεται την ενοικιάζει από τις τράπεζες στις οποίες έχει μεταβιβαστεί.