Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / Το Gold Award απέσπασε το Πρόγραμμα Ελληνικού Σίτου MISKO

Το Gold Award απέσπασε το Πρόγραμμα Ελληνικού Σίτου MISKO

Σημαντική διάκριση απέσπασε το Πρόγραμμα Ελληνικού Σίτου MISKO στο πλαίσιο διοργάνωσης των Environmental Awards 2018 που πραγματοποιήθηκαν για 5η χρονιά.

Το Πρόγραμμα Ελληνικού Σίτου MISKO απέσπασε την διάκριση GOLD AWARD στην κατηγορία “Sustainable Agriculture” καθώς εγγυάται υψηλή παραγωγή και ποιότητα με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία για τον παραγωγό, το περιβάλλον και την κοινωνία. Το βραβείο της συγκεκριμένης κατηγορίες δίνεται σε εταιρείες και πρωτοβουλίες που συνεισφέρουν και υποστηρίζουν την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία στην πράξη.

Η MISKO, με μία πορεία που μετράει πάνω απο 90 χρόνια και χαρακτηρίζεται από την αγάπη και το σεβασμό προς την ελληνική γη αλλά και τη διαχρονική πρωτοπορία, σύστησε το Πρόγραμμα Ελληνικού Σίτου MISKO τον Μάιο του 2017, όραμα του οποίου είναι η συμβολή στη γεωργική ανάπτυξη και η δημιουργία προστιθέμενης αξίας, μέσω της συνεργασίας με Έλληνες παραγωγούς, εκπαιδευτικά ιδρύματα και νέους επιστήμονες του γεωργικού τομέα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, εφαρμόστηκαν συγκεκριμένες καλλιεργητικές πρακτικές που συνεισέφεραν στη μείωση τόσο του αποτυπώματος άνθρακα, του οικολογικού αποτυπώματος, αλλά και του αποτυπώματος νερού, συμβάλλοντας στο «πρασίνισμα» της παραγωγής ζυμαρικών στη χώρα μας.

Τα αποτελέσματα που έχει το Πρόγραμμα Ελληνικού Σίτου MISKO μέσα μόλις σε ένα χρόνο, αποδεικνύουν ότι η προώθηση της αειφορικής γεωργικής παραγωγής, που εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας στην Ελλάδα, μπορεί να γίνει πράξη.

To βραβείο GOLD AWARD στην κατηγορία “Sustainable Agriculture” παρέλαβε μαζί με τον Βασίλη Χουλιάρα, HR Manager Eastern Europe της Barilla Hellas, ο Κώστας Θεοχαρίδης, Επικεφαλής του Προγράμματος Ελληνικού Σίτου MISKO, ο οποίος δήλωσε πως «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που το όραμα μας πήρε σάρκα και οστά και πλέον επιβραβεύεται όλη αυτή η προσπάθεια, μόλις ένα χρόνο μετά την επίσημη έναρξή της. Το Πρόγραμμα Ελληνικού Σίτου MISKO αντικατοπτρίζει όλες εκείνες τις αρχές που μας διέπουν, όχι μόνο σαν εταιρεία αλλά και τον καθένα μας ξεχωριστά. Είναι ένα πρόγραμμα που καλωσορίζει την επόμενη ημέρα, όχι μόνο στα πλαίσια της γεωργικής ανάπτυξης αλλά και της καλυτέρευσης της κοινωνίας εν γένει».

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin