Ειδήσεις
Home / Οικονομια / “Σε Κλίση”: Το νέο λεύκωμα του Πλάτωνα Τσούλου

“Σε Κλίση”: Το νέο λεύκωμα του Πλάτωνα Τσούλου

Το φωτογραφικό λεύκωμα ‘’Σε κλίση’’ είναι το τέταρτο λεύκωμα του Πλάτωνα Τσούλου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΟΛΚΟΣ.

Στο νέο λεύκωμα οι φωτογραφικές  λήψεις εστιάζουν στις πλαγιές των βουνών. Οργανωμένες στη λογική μιας έκδοσης απελευθερώνουν το βλέμμα και τη σκέψη. Έγχρωμες και μινιμαλιστικές, το προσωπικό ιδίωμα που χαρακτηρίζει τις φωτογραφίες του Πλάτωνα Τσούλου, αποπνέουν κλίμα απόλυτης ηρεμίας. Λειτουργούν ως η άλλη ματιά, γεμάτη δυνάμεις που ψάχνουμε, ανάσες  που μας λείπουν, ελευθερίες που θα θέλαμε μα δεν έχουμε.

Tα βουνά, ως ακίνητοι γίγαντες, περιχαρακώνουν το χώρο τους. «Μετρούν τις διαστάσεις τους». Σχεδιάζουν νοητές ή εμφανείς γραμμές, δηλώνοντας το που αρχίζουν και που τελειώνουν.

Ο φωτογράφος, Πλάτων Τσούλος , έχει παρουσιάσει το έργο του σε τρεις ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα, τη Σουηδία και τη Ρωσία και έχει λάβει μέρος σε δύο ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα. Το 1990 ήταν βοηθός σκηνοθέτη στο ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Μαυρίκου «Aenigma est»
(1ο Βραβείο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης). Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, είναι κάτοχος MSc στον τομέα Marketing &  Επικοινωνίας και εργάζεται ως διευθυντής σύνταξης στην εφημερίδα Ναυτεμπορική. Το 2010 του απονεμήθηκε το Βραβείο Μπότση.

 

Σελίδες: 96   Διαστάσεις: 29 x 24 εκ.
ISBN: 978-960-8154-88-9   Εικονογραφημένη έκδοση   Τιμή (χωρίς ΦΠΑ):  € 28

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin