Ειδήσεις
Home / Τραπεζες / Προγράμματα με πόντους για δωρεάν αγορές και εκπτώσεις από τις τράπεζες

Προγράμματα με πόντους για δωρεάν αγορές και εκπτώσεις από τις τράπεζες

Συνεχίζεται, όπως, αναμενόταν, η πτωτική τάση στις αποδόσεις των προθεσμιακών καταθέσεων οι οποίες έχουν υποχωρήσει κάτω από το 2%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το μέσο επιτόκιο καταθέσεων υποχώρησε στο 1,32% από 1,45% τον Ιούλιο. Τα επιτόκια προθεσμίας θα υποχωρήσουν ως  το 1,5%, το τέλος του 2014.

Όπως μεταδίδει και το BankWars.gr, οι τράπεζες για να κρατήσουν τους καταθέτες τους προσφέρουν προγράμματα με πόντους για δωρεάν αγορές ή εκπτώσεις στις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών.

Για ποσά 20.000 ευρώ στην εξάμηνη προθεσμιακή η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει επιτόκιο 1,75%, ενώ στον καταθετικό λογαριασμό winbankdirect 1,8%.

Η Εθνική Τράπεζα προσφέρει επιτόκιο 1,74%, η Alpha Bank 1,5%, η Eurobank 1,5% και μέσω του Νέου ΤΤ 1,55% και η Attica Bank 2%.

Στην προθεσμιακή κατάθεση με bonus, η Alpha Bank δίνει πόντους στη συνδεδεμένη  κάρτα του καταθέτη, μπορεί να είναι είτε πιστωτική είτε
χρεωστική και οι πόντοι πιστώνονται κάθε μήνα, για την τρίμηνη διάρκεια, ή κάθε τρίμηνο, για την εξάμηνη και τη δωδεκάμηνη διάρκεια. Οι πόντοι σχετίζονται με το ποσό κατάθεσης όσο και με τη διάρκεια. Ενδεικτικά, για 12μηνη κατάθεση ύψους 10.000 ευρώ, ο καταθέτης θα λάβει επιτόκιο 1,5% και παράλληλα θα έχει bonus 20.000 πόντους. Στις 30.000 ευρώ το επιτόκιο ανεβαίνει στο 1,6% και το μπόνους στους 60.000 πόντους, ενώ στις 50.000 ευρώ το επιτόκιο γίνεται 1,7% και το bonus προς εξαργύρωση είναι 100.000 πόντοι. Οι πόντοι εξαργυρώνονται σε συνεργαζόμενες εταιρείες, όπως καύσιμα, αεροπορικά εισιτήρια  κλπ.

Η Πειραιώς με την προθεσμιακή κατάθεση  Επιβράβευση, ο λογαριασμός συνδέεται με μία από πέντε διαφορετικές κάρτες της τράπεζας και ο
καταθέτης, ανάλογα με τις ανάγκες του, μπορεί να κερδίσει πόντους AB Plus για αγορές στα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος ή μπορεί να επιλέξει πόντους για δωρεάν μίλια και ταξίδια.

Μοιραστείτε τοEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+