Ειδήσεις
Home / Top Slider / Οπωροκηπευτικά: Ξεκίνησαν οι εξαγωγές εσπεριδοειδών

Οπωροκηπευτικά: Ξεκίνησαν οι εξαγωγές εσπεριδοειδών

Ξεκίνησαν την τελευταία εβδομάδα οι εξαγωγές πορτοκαλιών, μανταρινιών και λεμονιών, ενώ συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών με μικρούς ρυθμούς κυρίως από την περιοχή της Καβάλας.

Οι τιμές έχουν διαμορφωθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα. Συνεχίζονται επίσης και οι εξαγωγές ακτινιδίων, δυστυχώς με κρούσματα διακίνησης ατυποποίητων και με κίνδυνο να υπάρξει δυσφήμηση των προϊόντων μας στις ξένες αγορές, όπως επισημαίνουν οι εξαγωγικοί φορείς.

Μέχρι 24/10 οι εξαγωγές ακτινιδίων ανέρχονται σε 10.296 τόνους εκ των οποίων προς Ιταλία σε 3.116 τόνους, έναντι 20.841 και 10.920 τόνων αντίστοιχα, που ήταν πέρυσι.

Ο κ. Γεώργιος Πολυχρονάκης, Ειδικός Σύμβουλος του Incofruit Hellas, αναφέρει σχετικά: «Απευθύνεται έκκληση στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες για την εντατικοποίηση και αυστηροποίηση των ελέγχων στην εξαγωγή – διακίνηση νωπών οπωροκηπευτικών προϊόντων για την αποτροπή κυκλοφορίας (μανταρινιών, πορτοκαλιών), φυσικών και αποπρασινισμένων, χωρίς τα προβλεπόμενα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Στατιστικής του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέχρι τις 26/10/2018 είχαν εξαχθεί 64.908 τόνοι επιτραπέζιων σταφυλιών από 87.979 τόνους το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter