Ειδήσεις
Home / Top Slider / Η Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ ενώνει δυνάμεις με το νέο μέλος “Πυρήνας”

Η Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ ενώνει δυνάμεις με το νέο μέλος “Πυρήνας”

Στη συνεχώς αυξανόμενη δυναμική της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ εντάχθηκε πρόσφατα ο Πυρήνας ΑΕ, με πολυετή παρουσία και έντονη δραστηριοποίηση στον τομέα της εμπορίας και βιομηχανικής επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων. Αποτελώντας το 45ο Μέλος της ένωσης, η εταιρεία πιστοποιήθηκε για την ελληνικότητα της Έδρας, Παραγωγής και Ιδιοκτησίας της, καθώς και για την κάλυψη των σχετικών ποσοτικών και ποιοτικών κριτηρίων από την EUROCERT και φέρει πλέον στα προϊόντα της το σήμα αναγνωρισιμότηταςΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ”.

Η οικογένεια Κουτέλα, δραστηριοποιείται στη Μεσσηνία από την δεκαετία του 1960 με κύρια απασχόλησή της από το 1970, την παραγωγή ακατέργαστου πυρηνελαίου και πυρηνοξύλου από τον ελαιοπυρήνα, ένα υποπροϊόν των ελαιοτριβείων του Nομού. Το 1990 τα παιδιά του Ιωάννη Κουτέλα, Χαράλαμπος, Μενέλαος και Καλυψώ, επιστρέφουν από τις σπουδές τους, και  ανεγείρουν ένα νέο σύγχρονο εργοστάσιο πυρηνελαιουργείας, 10 χλμ. έξω από την Καλαμάτα, ιδρύοντας την εταιρεία με την επωνυμία ΑΛΦΑ ΠΥΡΗΝΕΛΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΕ, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση.

Η επωνυμία μετονομάζεται σε “Πυρήνας” και το πυρηνέλαιο της επιχείρησης εξάγεται στο σύνολό του στην Ιταλία και την Ισπανία, ενώ το πυρηνόξυλο διοχετεύεται στην εσωτερική αγορά ως καύσιμο βιομάζας, φιλικό προς το περιβάλλον, υποκαθιστώντας το μαζούτ και το πετρέλαιο. Η εταιρεία το 2003 επεκτείνει την δραστηριότητά της στα προϊόντα του κατασκευαστικού κλάδου, στην ίδια περιοχή, με την εξαγορά και τον εκσυγχρονισμό ενός εργοστασίου παραγωγής οξειδίου  και  υδροξειδίου του ασβεστίου, χρησιμοποιώντας  ως  πρώτη ύλη ασβεστολιθική πέτρα από τα λατομεία της περιοχής, καθώς και ως καύσιμο το πυρηνόξυλο που παράγει στο πυρηνελαιουργείο της.  Ήδη από το 2012 είχε γίνει το πρώτο βήμα με τη δημιουργία μιας μονάδας παρασκευής ετοίμου σκυροδέματος.

Στον Πυρήνα απασχολούνται ετησίως 15 μόνιμοι και 20 εποχιακοί εργαζόμενοι. Το 80% του τζίρου της πρόερχεται  από  εξαγωγές σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η επιχείρηση είναι ενταγμένη στο  ευρωπαϊκό  σύστημα “REACH”.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin