Ειδήσεις
Home / Top Slider / Η εταιρεία διανομής QBI μετονομάζεται σε Granarolo Hellas

Η εταιρεία διανομής QBI μετονομάζεται σε Granarolo Hellas

Σε Granarolo Hellas μετονομάζεται η εταιρεία διανομής γαλακτοκομικών προϊόντων Quality Brands International (QBI). Η μετονομασία σηματοδοτεί τη διεύρυνση της παρουσίας του ιταλικού ομίλου στην ελληνική αγορά – στην προοπτική και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της οποίας επενδύει συστηματικά – αλλά ταυτόχρονα και τη δυναμική του είσοδο στην Κύπρο και τη Βουλγαρία.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Granarolo απέκτησε την πλειοψηφία των μετοχών της QBI τον Μάϊο του 2017, συγκεντρώνοντας κάτω από μια ενιαία επιχειρηματική στέγη όλες τις δραστηριότητές του στην Ελλάδα, στην οποία είναι παρών για περισσότερα από 12 χρόνια. Η αποδοχή των προϊόντων Granarolo από τους Έλληνες καταναλωτές ενισχύεται συνεχώς και η συμβολή της QBI σ’ αυτή την εξέλιξη ήταν και θα παραμείνει καθοριστική, βασιζόμενη ασφαλώς και στην εμπειρία του έτερου μετόχου της, της κορυφαίας ελληνικής εταιρείας διανομής τυροκομικών προϊόντων ΟΠΤΙΜΑ Α.Ε.

Η Granarolo Hellas αναφέρει ότι θα συνεχίσει να προωθεί τα καλύτερα «made in Italy» προϊόντα διατροφής στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας τα εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά τους, που συνδυάζονται με τη μοναδική παράδοση και την τεχνογνωσία του Ομίλου Granarolo

 

Σχετικά με τον Όμιλο Granarolo

Ο όμιλος Granarolo, ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματικούς  ομίλους στην Ιταλία περιλαμβάνει δύο διαφορετικά και αλληλοσυμπληρούμενα μέρη: μια κοινοπραξία γαλακτοπαραγωγών – Granlatte – που δραστηριοποιείται στον τομέα της γεωργίας και στη συλλογή της πρώτης ύλης και μια ανώνυμη εταιρεία – Granarolo SpA – η οποία επεξεργάζεται και πωλεί το γάλα που παράγεται σε 18 εγκαταστάσεις σε όλη την Ιταλία, 2 εγκαταστάσεις στη Γαλλία, 3 στη Βραζιλία, 1 στο Ηνωμένο Βασίλειο και 1 στη Νέα Ζηλανδία.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, ο όμιλος Granarolo αποτελεί τη σημαντικότερη αλυσίδα  εφοδιασμού σε γάλα στην Ιταλία, με κύριους μετόχους τους παραγωγικούς συνεταιρισμούς. Συνενώνει περίπου 1.000 γαλακτοπαραγωγούς, μία οργάνωση συλλογής γάλακτος από αγροκτήματα με 1.000 οχήματα, 1.200 οχήματα διανομής που παραδίδουν 850.000 μετρικούς τόνους ετησίως και εξυπηρετούν καθημερινά περίπου 50.000 σημεία πώλησης, απ’ όπου περίπου 40 εκατομμύρια  καταναλωτές απολαμβάνουν τα προϊόντα Granarolo.
Στις 31/12/2017, ο όμιλος Granarolo απασχολούσε περισσότερους από 2.900 εργαζόμενους. Το 77,48% του ομίλου ανήκει στην Consortium Granlatte, 19,78% στην Intesa Sanpaolo και το υπόλοιπο 2,74% στην Cooperlat. Το 2017, ο κύκλος εργασιών του ομίλου υπερέβη το 1,27 δισεκατομμύρια ευρώ.

 

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin