Ειδήσεις
Home / Retail / Γαλαξίας: Επενδύει 50 εκατ. ευρώ για καταστήματα και αυξάνει μισθούς κατά 20%

Γαλαξίας: Επενδύει 50 εκατ. ευρώ για καταστήματα και αυξάνει μισθούς κατά 20%

Επενδύσεις ύψους 50 εκατ. ευρώ προγραμματίζει η αλυσίδα Γαλαξίας για την κατασκευή νέων καταστημάτων. Παράλληλα, η εταιρεία προχωρά σε αύξηση κατά 20% των μισθών των εργαζομένων της, σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες κατά τη διάρκεια εταιρικής εκδήλωσης ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΕΝΤΕ Α.Ε. (στην οποία ανήκει η αλυσίδα Γαλαξίας), κ. Παναγιώτης Πουρσανίδης.

Σημειώνεται ότι η αύξηση των μισθών αφορά όλους τους εργαζόμενους της αλυσίδας που προσελήφθησαν από το 2012 και μετά. Η κίνηση αυτή αγγίζει περίπου το 10% του προσωπικού της, το οποίο σήμερα αριθμεί 4.500 άτομα.

Σε ό,τι αφορά τα επενδυτικά της σχέδια προγραμματίζει τη δημιουργία 10 νέων καταστημάτων, 5 εκ των οποίων θα είναι ιδιόκτητα και μεγάλης επιφάνειας (υπερμάρκετ). Μεταξύ των νέων σημείων που ετοιμάζει συμπεριλαμβάνεται και ένα mall, το οποίο θα δημιουργηθεί σε νησί. Το συγκεκριμένο σημείο θα έχει επιφάνεια 10.000 τ.μ. και θα φιλοξενεί 40 καταστήματα. Η λειτουργία του τοποθετείται για το 2020.

Η αλυσίδα Γαλαξίας, η οποία παρουσιάζει κύκλο εργασιών της τάξης των 500 εκατ. ευρώ, έχει μηδενικό δανεισμό και ταμειακά διαθέσιμα άνω των 70 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρθηκε, πρόσφατα βρέθηκε πολύ κοντά στην απόκτηση αλυσίδας που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Θεσσαλονικής, σχέδιο το οποίο δεν τελεσφόρησε. Σήμερα το ενδιαφέρον της επικεντρώνεται κυρίως στην Δυτική Ελλάδα όπου δεν έχει ισχυρή παρουσία.

Ο τζίρος της το 2018 μειώθηκε κατά 6,8% κάτι που σύμφωνα με τη διοίκηση της οφείλεται στην επιστροφή στην κανονικότητα των δικτύων της Μαρινόπουλος και Βερόπουλος που πλέον έχουν ενταχθεί στους ομίλους Σκλαβενίτη και My Market αντίστοιχα.

Για την τρέχουσα χρήση ο κ. Πουρσανίδης εμφανίστηκε απαισιόδοξος για την πορεία της αγοράς συνολικά, ενώ εκτίμησε ότι θα ενταθεί περαιτέρω ο ανταγωνισμός.

Η Γαλαξίας η οποία δημιουργήθηκε το 1971 από πέντε μετόχους, διατηρεί τον πολυμετοχικό της χαρακτήρα και διαθέτει 158 καταστήματα (από τα οποία τα 83 ιδιόκτητα) στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin