Ειδήσεις
Home / Top Slider / Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Ξεκινάει την παραγωγή μηλίτη

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Ξεκινάει την παραγωγή μηλίτη

Με το ύψος της επένδυσης να ανέρχεται στα 1,5 εκατομμύρια ευρώ, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, συνεπής στις δηλώσεις της, προχωρά άμεσα στην παραγωγή μηλίτη για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά τη σχετική αλλαγή του νόμου.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει ήδη παραγγείλει εξοπλισμό και η εγκατάστασή του προβλέπεται να ολοκληρωθεί στο τέλος το 2018 – αρχές 2019. Έτσι, η πρώτη παραγωγή μηλίτη στην Ελλάδα προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις αρχές Φεβρουαρίου 2019 (αφού ολοκληρωθούν και οι απαραίτητες δοκιμές) στο  εργοστάσιο της ΑΖ στην Πάτρα. Επίσης υπολογίζεται να δημιουργηθούν έως και 10 μόνιμες και εποχιακές επιπλέον θέσεις εργασίας το 2019, κυρίως στην γραμμή μπουκαλιού, αλλά και στον ποιοτικό έλεγχο.

Για το 2019 η ΑΖ στοχεύει στην παραγωγή 3 εκατομμυρίων λίτρων ελληνικού μηλίτη. Ουσιαστικά δηλαδή, αυτή η ποσότητα, αντί να εισάγεται, θα παράγεται στην Ελλάδα.

Όλα τα υλικά συσκευασίας  -κουτί, ετικέτα, μπουκάλι, χαρτοκιβώτια- η ΑΖ θα τα προμηθεύεται από την Ελλάδα (όπως άλλωστε συμβαίνει και με όλα τα υπόλοιπα προϊόντα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας).Για την παραγωγή του μηλοχυμού έχουν ήδη βρεθεί οι προτεινόμενοι προμηθευτές (Πελοπόννησος και Βόρεια Ελλάδα), που έχουν δώσει δείγματα για ποιοτικό έλεγχο στην εταιρία μας. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι θετικά, αλλά πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία πιστοποίησης, προκειμένου να γίνουν global suppliers του Ομίλου. Μόλις αυτό ολοκληρωθεί, θα καλύψουμε την παραγωγή μας από ελληνικό φρουτοχυμό, ενώ θα δημιουργηθεί και μια ευκαιρία για να γίνουν οι εταιρίες αυτές προμηθευτές του μηλοχυμού και σε άλλες χώρες του Ομίλου της Heineken που παράγουν μηλίτη.

Εξαγωγές ελληνικού μηλίτη σε άλλες χώρες του ομίλου της Heineken. Έχουν ήδη έρθει κάποια πρώτα μηνύματα ενδιαφέροντος.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin